Заплахата за Ето\'о се казва Марк Янко

10:33
Заплахата за Ето\'о се казва Марк Янко
Нападателят на испанския гранд Барселона Самуел Ето\'о е преодолявал доста трудности по време на кариерата си, но независимо от това камерунския футболист никога не е влизал в директен спор с играч като Марк Янко.

Австрийският нападател на Залцбург Янко може би ще се окаже най-големия съперник на Ето\'о за европейската "Златна обувка", наградата, която всяка година печели най-добрия голмайстор в европейските шампионати.

Австриецът отбеляза 35 гола само за 27 мача през този сезон, с което помогна на тима си да поведе със седем точки преднина, но независимо от това нападателят заяви, че се е съсредоточил върху клубния успех, а не личните постижения.

"Преследваме титлата в шампионата и за тази цел просто трябва да печелим", заяви Янко. "Основната ми цел е да помогна на клуба да спечелим първенството и едва след това мога да мисля за "Златната обувка", допълни още австриецът.

Ето\'о отбеляза 27 пъти през сезона, но според системата на организаторите той води Янко. Играчите, които представят клубовете от петте най-добри първенства в Европа - Англия, Испания, Италия, Германия и Франция се награждават с по две точки на гол, но тези, които поставят рекордите си в по-слаби шампионати печелят по една или 1.5 точки. Според коефициента на УЕФА голмайсторите в Австрия записват по 1.5 точки на гол, което дава на Янко тотал от 52.5 точки. Ето\'о пък има 54, независимо, че има осем гола по-малко.

"Единственото, което искам, ако Господ позволи е да успеем да вземем шампионската титла от Реал Мадрид. Каквото дойде след това ще бъдем благодарни", заяви Ето\'о.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация